Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

EDITORIAL

                                    Πηγές: Καθημερινή, Βήμα, Νέα, Ελευθεροτυπία, Reuters, BBC

Το παρόν blog πρόκειται να ασχοληθεί με οποιοδήποτε στοιχείο αφορά το φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης Ν. Αρκαδίας.
Είναι γνωστό σε όλους μας σχεδόν ότι το περιβάλλον της Μεγαλόπολης είναι από τις πιό επιβαρημένες περιβαλλοντικά περιοχές της Ελλάδας. Η αναγνώριση αυτής της δυσμενούς κατάστασης, από όλους μας, και πολύ περισσότερο από όσους τη βιώνουμε καθημερινά, επί πάρα πολλά χρόνια, δε μας επιτρέπει να μην προσπαθούμε να μαθαίνουμε για ο,τιδήποτε έχει σχέση με την προστασία αυτού του περιβάλλοντος.
Η γνώση, που προέρχεται από έγκυρη πληροφόρηση, είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε. Εφόσον αυτό επιτυγχάνεται, τότε δε θα έχουμε κανένα άλλοθι για την όποια αδράνεια ή αδιαφορία. 
Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι αυτοσκοπός για κάθε κοινωνία, αλλά αναγκαιότητα. Εάν δεν κάνουμε κάτι σήμερα,  εμείς και όσοι έπονται θα έχουν τις  συνέπειες.
Με βάση αυτό το σκεπτικό, από αυτό το χώρο θα γίνει μια προσπάθεια προσέγγισης των θεμάτων που αφορούν το περιβάλλον, και ειδικότερα το περιβάλλον της Μεγαλόπολης, μέσα από έγκυρες πηγές.
Αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η συμμετοχή όσων έχουν την ίδια αγωνία για αυτό τον τόπο, που τον αγαπούν και επιθυμούν να επιστρέψουν ή να παραμείνουν σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου