Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Η λάσπη από το ΣΚΥΒΑ στο χώρο της τέφρας; Επιτρέπεται;

Στο site της Δ.Ε.Η. Α.Ε. (http://www.dei.gr/) έχει αναρτηθεί μια διακήρυξη που αφορά σε ανοικτό διαγωνισμό, με τίτλο "Συλλογή φόρτωση, μεταφορά και απόθεση λάσπης από τις δεξαμενές καθίζησης του συστήματος κατεργασίας υγρών βιομηχανικών αποβλήτων των Μονάδων Ι-ΙΙ & ΙΙΙ του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α (ΣΚΥΒΑ) στο χώρο απόθεσης της τέφρας".


Από τον τίτλο και μόνο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η λάσπη από τα υγρά βιομηχανικά απόβλητα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α αποτίθεται στο χώρο απόθεσης της τέφρας.


Το θέμα είναι τι είδους συστατικά περιέχει αυτή η λάσπη, εάν είναι ή όχι επικίνδυνα κι εάν προβλέπεται να αποτίθεται στο χώρο απόθεσης της τέφρας.




Εφόσον όλα είναι σύννομα με την κείμενη περιβαλλοντική νομοθεσία τότε δεν τρέχει τίποτα.




Εφόσον όμως δεν είναι, τότε πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πάντως, καλό θα ήταν να δοθεί μια απάντηση από τους αρμόδιους της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος (πλέον), προκειμένου να μας φύγει κάθε αμφιβολία περί περιβαλλοντικού κινδύνου (εφόσον τέτοιος δε θα υφίσταται).




Δε γνωρίζουμε τους περιβαλλοντικούς όρους που διέπουν τέτοιες δραστηριότητες και καλό θα ήταν, όποιος τους γνωρίζει, να μας τους κοινοποιήσει.




Η συγκεκριμένη διακήρυξη έχει αριθμό (ΔΥΠΠ - 0910381) και έχει λήξει από τις 04/11/2009, δηλαδή μπορεί και να υλοποιείται ήδη.




Σημειώνουμε ότι η διαδρομή, για όποιον ενδιαφέρεται να δεί τη συγκεκριμένη ανάρτηση αλλά και όποια άλλη αφορά διαγωνισμούς της Δ.Ε.Η. Α.Ε. (όσοι δημοσιεύονται τέλος πάντων), είναι η εξής:




http://www.dei.gr/ - Δημοσιεύσεις - Διακηρύξεις - Διακηρύξεις Διαγωνισμών Γεν. Δ/νσης Παραγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου